Петък, 29 Март 2024, 08:24

Ръководството на завод "Граммер" с официално становище по повод река Черниш

16 Септември 2014, 19:59
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4915 14


Излизането на река Черниш от коритото й неколкократно през последните три месеца, предизвика широк обществен отзвук. Фирма „Граммер” е една от засегнатите страни. Днес следобяд се състоя среща между ръководството на фирмата и кмета на Трудовец Веселин Драганов в 17.00 ч. Основна тема на разговорите бе проблемът с преминаващия през реката кабел. „Ние сме започнали процес по преправяне на трасето, така че да извадим кабела от реката и да улесним почистването на моста. При първа възможност, след като дъждът спре, това ще бъде направено”, заявиха от ръководството на "Граммер". По време на срещата те са направили предложение с наетата от тях техника (багери и камиони) да продължат почистването на реката в долната част, след улицата. Целта е да се разшири коритото, така че да се улесни преминаването на по-голям обем вода.  Кметът Драганов е изразил съгласие по въпроса и е отправил благодарност за проявената готовност за помощ в тази бедствена ситуация.В процеса на разговори бяха постигнати договорености за сътрудничество на Кметството със завод „Граммер” при възникване на подобни ситуации.
 
Междувременно Община Ботевград извърши днес следобяд необходимите действия по отводняване на голямото количество вода, която буквално „погълна” пътя между Ботевград и Трудовец. На място бяха и служители на КАТ към РУП-Ботевград.
 
По повод публикувания днес материал на сайта balkanec.bg, публикуваме официално становище на заводския директор на предприятието Дийтер Еммерт.
 

Уважаеми Дами и Господа,
 
Благодаря за статията и с това за възможността да дам отговор, чрез Вашата интернет страница. За нас е пределно ясно, че фирма „Граммер” има своите задължения да поддържа терена си чист. За съжаление тази река в миналото никога не е била чистена, като резултатът са дори поникнали дървета в коритото й. По този начин може да се прецени съвсем бързо, кога за последно този канал е бил почистен.

Фирма „Граммер” е един от големите работодатели в района, като осигурява работа на повече от 900 човека, а в следващата година ще осигури още 300 работни места. Фирмата превежда точно и на време своите данъци към Община Ботевград. Съвсем наскоро „Граммер” ремонтира за собствена сметка общинската улица, която обикаля около завода. Ние ремонтирахме за собствена сметка общинската асфалтова настилка на улицата към входа на завода. „Граммер” извози за собствена сметка купчината с отпадък, замърсяващ инфраструктурата, останал от почистването на моста под улицата, при наводнението, преди един месец. Всичко това показва, че фирмата ни трябва да инвестира собствени средства, за да поддържа обществената инфраструктура изправна и използваема.
Затова не приемаме обвиненията, че почистването на речното корито в частта на реката, която минава през територията на завода, може да доведе до преливане на реката и с това заливане на пътя. Целият обем от материал, около 400 куб. метра, изваден от коритото е складиран на територията на завода на разстояние поне 100 метра от реката и това не е причина за запушване на моста. Единствената причина за това наводняване на пътното платно, както и наводняването преди 20 дни е високият обем вода, който преминава през коритото на реката, след интензивните превалявания. Факт е, че ако не беше изчистено коритото в рамките на територията на завода, целият този обем вода щеше да премине през завода, наводнявайки територията му и отново да залее пътното платно.
 
Дийтер Еммерт
Заводски Директор
Граммер АД, Трудовец

 


Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 21:56

    Все пак този проблем трябва да има решение

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ff 17 Септември, 06:02

    ми има, ама с тия глупости дето правят там, никога няма да я отпушат тая река. миналата седмица не валеше- защо тогава не почистиха коритото???защото мислеха, че повече няма да вали силно. е така се правят нещата тук-никога профилактично,винаги пост фактум. да изчистят след моста и реката ще го нанесе там материала от под него и ще се ушири.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Септември, 08:20

    Не правете волни съчетания, виждате, че полза от тях няма. Всеки трябва да се грижи за имота си, а Траммер ако не иска да има проблеми да извика пректанти и да измести коритото на реката от имота. Но да го направи грамотно, а не по тяхна преценка. Проблемът е решим, но трябва да се подходи грамотно. И в крайна сметка всичко остава за сметка на работещите във фирмата-те са потърпевши.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Септември, 11:46

    900 4oveka ot koito 800 sa pomaci a ne hora ot seloto kakvo me gree men 4e gramer nazna4ava i to poma4ore tyr4ore ot po galta i gradeshnica i 4e sa napravili patq zad gramer shto go ne napraviha predi da stane incidenta shtoto ne im e trebval. az minavam seki den za botevgrad i ne iskam da mi pliska po kolata voda se edno si v ezero tva pat ne reka.... :x :x

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Очевидец 17 Септември, 12:43

    "Междувременно" вчера следобяд минах няколко пъти по пътя и видях багер и работници от пътното да "извършват необходимите действия по отводняването", а джипа на кмета бе спрял до мостето и пасажерите в него зад тъмните стъкла вероятно наблюдаваха случващото се.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: krofk 17 Септември, 21:46

    :x :x :x :x :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: ooooo 17 Септември, 21:47

    6te se po4isti doka gi odnese :x :x :x :x no 6te e k1sno :x :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: qj mi huq 18 Септември, 04:43

    ei putka maina da nebi pumacite sa iskarali rekata ot koritoto da ne obijda pumacite i turcite che neznae ot kade e izlqzal.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Септември, 10:29

    breavo 6efe sega 6eima6 opravdanie za koleda za da ne ni dade6 koledni

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 18 Септември, 14:40

    toz koito ybijda pomacite 4e rabotqt v grammer da ne bi toi da se misli za balgarin dase porazrovi v minaloto i da proy4i 4e tyrcite ne samo sa klali

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete