Петък, 26 Април 2024, 08:35

Разпети петък на пазара в Ботевград

18 Април 2014, 11:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4665 5


Дъждът не попречи на малките и големи жители на общината да посетят днес - на Разпети петък, пазарa в центъра на Ботевград. Всяка година традиционно най-купуваните стоки са глинени изделия, както повелява традицията на този ден в ботевградския край. Търговците са предимно от Троянско, предлагащи изобилие от стоки. Цели семейства са тук още от вчера. Присъствието им не е случайно, тъй като грънчарството е занаят, който при тях се предава по наследство.

Повече от 50 сергии бяха разположени в района на банка ОББ, видяха репортери на balkanec.bg. Освен глинени изделия, хората си купуваха дървени сувенири и стоки за бита. Търговци от Лом пък предлагат детски балони в образа на анимационни герои за 5 лв. и захарни петлета на цени от 1 до 4 лв. Както всяка година не липсват и съоръжения за забавления - срещу 3 лв за 3 минути всеки може да се вози на Виенско колело или на влакче.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анна 18 Април, 12:57

    Безобразие - за поредна година ставаме свидетели на идиотизъм , в най-тежкия ден на православните Христиани само тук и сега в Ботевград /Европейски град/ отново се разнася аромат на кюфтета и гърми мазна чалга..........а вие драга редакция имам чувството че правите безплатна реклама на всички търговци...........или греша???Дали някой се замисли , че съоръженията за които сте посочили цена може да не отговарят на изискванията ...........дали са безопастни???????????дали някои се замисли че изградени тези атракциони нарушават дневния и нощния режим на жителите в централната градска част??????И кой ненормалник разрешава изграждането на подобни потенциални убиици на по-малко от 30 метра от жилищни сгради?????И отново се връщам на безопстността , а ако се случи най-лошото - примерно на Вашето дете ????????!!!!!!!!И тогава ли така безучастно ще стоим и гледаме???????????!!!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Април, 13:38

    Pogledni kak sa oble4eni horata w regiona.duhownata mizeriq li4i i wanshno.mozacite sa propiti ot chalga i kufteta.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Април, 13:50

    Нали уж бяха издали заповед от общината-без скари и чалга по центъра тази година. Какво стана???

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Ivan 18 Април, 15:41

    MRASHI SME CELIA GRAD!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Борко 19 Април, 09:46

    Чалга и кИфтета - ами че това харесва българина бре - факт! :)
    ...и китайски грънци- традиция е в този град, всеки да се прибере в къщи, закупил нещичко от "народа на Китай"...пък било то и побългарено с етикет с правописни грешки от българин, говорещ не толкова добре български език :)))
    Ама хак ни е - така си е устроен света - доминираш на гърба на по-слабите (духовно, мисловно, физически и всякакси)... :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete