Сряда, 15 Май 2024, 04:35

Резултати и класиране след 1-вия кръг на АФЛ Ботевград

13 Октомври 2013, 15:50
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 7629 38


Обзор на първият кръг от АФЛ Ботевград.

В първия двубой един срещу друг излязоха отборите на "Ред Хартс" и "Бичкиите". Отборът на Ред Хартс е запазил играчите си от първото издание на АФЛ. Мачът започна доста добре за тях, като те първи успяха да открият резултата след хубав гол на Денислав Кардашев. Този гол стресна момчетата на Бичкиите и те заиграха доста по-добре, изравнителното попадение не закъсня. Последваха доста пропуски от играчите на Ред Хартс. Полувремето завърши при резултат 1:1. Втората част започна като първото полувреме и символичните домакини отново успяха да дръпнат в резултата след гол на Тони Симеонов. След втория гол отборът на Ред Хартс контролираше изцяло играта. Павел Димитров уби цялата интрига в мача с отбелязването на трети гол. Краен резултат 3:1

Във втората среща един срещу друг се изправиха отборите на "Мургаш" и ТПГ "Стамен Панчев". Отборът на Мургаш е привлякъл няколко нови попълнения в сравнение с миналогодишния тим. Момчетата от ТПГ "Стамен Панчев" са нов участник в лигата. Мачът беше доста лесен за опитния отбор на Мургаш и те разгромиха своя съперник с 13:0. Отличен мач за победителите направи Тодор Минковски, който успя да отбележи 6 гола, 4-ри гола добави миналогодишният голмайстор на Мургаш Ивайло Цветанов. По едно попадение добавиха Стоян Боновски, Николай Сърновски и Цветелин Николов.

Третият двубой беше дербито на 1-ия кръг, между отборите на "Черното Лале" и "Север". Двата отбора са доста опитни и се получи зрелищен двубой на терена. Както и на миналата АФЛ, отборът на "Север" имаше огромна подкрепа от публиката. Мачът започна доста равностойно и двата отбора имаха добри положения за гол. Първи успяха да открият резултата отборът на Черното Лале, благодарение на Ивелин Данчев. Този гол донесе допълнителна увереност на символичните домакини и те бързо успяха да си осигурят комфортна преднина, благодарение на Ради Зарев. След тези два гола момчетата на "Север" се стегнаха и заиграха доста по-добре, последваха няколко смени и те донесоха резултат. Много добра контраатака на символичните гости, след която успяха да върнат един гол. Минута преди края на полувремето след центриране от ъглов удар, Христо Христов със страхотно воле разстреля вратаря на Черното Лале и изравни резултата.  На полувремето резултатът беше 2:2. Втората част започна силно за "Черното Лале" и отново Ради Зарев успя да възстанови преднината на отбора си. На полувремето вратарят на "Черното Лале" беше сменен и на вратата застана титулярният им страж от миналото издание на АФЛ Димитър Димитров, който с блестящи спасявания отказа момчетата от "Север". След една контраатака, Илиян Ценов успя да вкара и четвърти гол за отбора на Черното Лале. Краен резултат 4:2.

Последният двубой за деня беше между отборите на "Юнивър Джим" и "Олимпик" Литаково. Отборът на "Юнивър Джим" в първото издание на АФЛ, се състезаваше под името "Роял". В отбора на "Юнивър Джим" личи името на Иван Мишев, който стана шампион с отбора на "Орханиец'. Отборът на Литаково е запазил ядрото от миналата година, като е привлякал и няколко нови момчета. Мачът започна доста добре за символичните домакини, като Деян Димитров успя да открие резултата. Радостта обаче беше доста къса, като в ответната атака момчетата на Олимпик успяха да изравнят резултата благодарение на Ивайло Касов. Момчетата на "Юнивър Джим" контролираха играта и бързо успяха да си върнат преднината, точни бяха Деян Димитров и Иван Мишев. Първата част завърши при резултат 3:1. През втората част оборът на "Юнивър Джим" решиха мача в своя полза след гол на Здравко Атанасов и два гола на Петко Пешев. Бисер Бенчев от отбора на Литаково успя да вкара красив гол. Краен резултат 6:3.

В неделния ден се изиграха последните два мача от 1-ия кръг.

В първия двубой един срещу друг се изправиха отборите на "Племакс" и "Рио Аве". И двата отбора са нови в лигата, но в тях личат играчи, които взеха участие в първото издание на турнира. Мачът започна доста добре за отбора на "Рио Аве", като те първи стигнаха до отбелязване на гол, благодарение на Ангел Бадев. Това попадение даде увереност на символичните гости и те успяха бързо да отбележат и втори гол, дело на Димитър Георгиев - Бомбата. Отбора на "Племакс" допусна доста пропуски пред вратата на "Рио Аве". Полувремето завърши при резултат 0:2. Втората част започна по-добре за момчетата от "Племакс", като след много хубава комбинация Николай Бановски отбеляза гол. Последваха още куп пропуски от играчите на "Племакс", от това доста умело се възползваха играчите на "Рио Аве" и успяха да направят преднината си комфортна. С два гола се отличи Мариян Ангелов. Краен резултат 1:4.

Последният двубой от първият кръг беше между отборите на "Сити" и "Микроак". В отбора на Микроак личаха няколко нови попълнения, който доста добре са се вписали в отбора. Мачът започна много силно за символичните гости и те доминираха в началото. Като след хубава комбинация между Дачи и Радослав Цветанов, завърши с гол на последния. След този гол в отбора на "Сити" настъпиха няколко смени и облика на отбора се промени. След една самостоятелна акция Иван Гавалюгов успя да върне равенството в мача. Полувремето завърши при резултат 1:1. Втората част отново започна с натиск на футболистите на Микроак. Кристиан Василев с много точен удар успя да върне преднината на "Микроак". Футболистите на гостите направиха куп пропуски пред врата на "Сити", като това им изигра лоша шега и пет минути преди края на двубоя Тихомир Василев остави безпомощен вратаря на Микроак. Краен резултат 2:2.

Пълна статистика от мачовете, класиране за голмайстор търсете на адрес http://balkanec.bg/afl-botevgrad

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2013

Подобни новини

Коментари (38)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 18:25

    ot Sewera, mangali li sa? :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 18:28

    #1 Смешен си, незнам какво имаш против момчетата.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Видин, Ред Хартс 12 Октомври, 18:41

    Има грешка най-отдолу, където пише "оставащи мачове"
    корекция. Събота се изигра мача Юнивър Джим - Литаково. Неделя от 12:00 е Племакс - Рио Аве.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 19:02

    #2, protiw mom4etata nqmam ni6to, imam ne6to protiw "Sewera"i obitatelite mu-prestypnici!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 19:04

    #4 Ми иди им го кажи като имаш против тях нещо и си се разберете.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 19:06

    #4, ok .ne mi se karai molq!OK? :)

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 19:06

    greshka...#5 :D

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 19:42

    5-ti nomer,mai si nerwna, twoqt 4owek ne warshi rabota... :lol:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 22:03

    Aide Nenko povedi otbora kam vraha

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 08:51

    Днес пак ще има дерби - Микроак - Сити, заповядайте.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete