Събота, 20 Април 2024, 09:18

Роми в Ботевград не плащат ток за хиляди левове и не им го спират

20 Октомври 2014, 08:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2414 18


За едни може, за други – не. Тази максима е до болка позната в България и в случая се отнася до ток.
В Ботевград два блока с роми имат сметка от над 20 хил. лева – блок 48 и блок 15. За разлика от друг път, ромите не се оплакват открито пред камера, а се крият и говорят зад камера.
В блок 48 има семейство с натрупани задължения от 23 хил. лева – за 10 години. Въпросният длъжник се казва „Цоко”. И се оправдава – не съм само аз, колко хора дължат.
От ЧЕЗ казват, че от 95 апартамента в блок 48 само 58 си плащат редовно сметките. Прекъсваме електромера, когато трябва, но след това такива като Цоко се „самовключват” и пак издаваме фактура. За да спре „самовключването”, ЧЕЗ опитват да изнесат електромерите на високо. Но правозащитни организации завеждат дела за „неравно третиране”. По този случай се чака и решение на Европейската комисия.
Съседите на Цоко посрещат екипите на ЧЕЗ с камъни. Викаме жандармерия и полиция, за да можем да си свършим работа, казват от ЧЕЗ. Ромите използват жените, децата и бабите като жив щит, добавят от енергото.
Преди три години три блока роми заплашват да блокират АМ "Хемус". Причината – нямат ток три дни и според тях сметките са им надписани.
"Ама недейте така – Цоко си каза защо не са го спряли. Идват с жандармерия, не могат да спрат тока - как става", взе да оправдава ромите Цветелин Кънчев в сутрешния блок на Нова телевизия. "Къде е възможно кмет да продава общински парцели и те да се връщат при сина му", нападна Кънчев кмета на Ботевград Георги Георгиев. "Тук спор не трябва да има – не е честно едни да плащат, а други – не. Но да попитам – не е ли удобно на ЧЕЗ да има такива нередовни платци, за да товарят всички", продължи Кънчев. И поиска да отиде с камера в Ботевград да види кой в ЧЕЗ взема решението за спиране на електроподаването при неплатени сметки.
"Ромите не трябва да се винят – има политици и държавници, които определят правилата. Когато има хаос в държавата, става така", каза Георгиев. На въпрос има ли страх при ЧЕЗ да приложи правилата, ботевградският кмет отвърна, че може да се очаква от всеки да се страхува. Георгиев поясни, че в ромската махала в Ботевград тази година гласовете се разделили между всички политически сили и имало „малко купуване на гласове”.
Цветелин Кънчев даде и пример със Северозападна България, че има масов отлив на ромски гласове от ДПС. Сега Движението печели повече български гласове. Питам само аз ли мога да смятам - спрямо 2009 година Движението има спад от 130 хил. гласа. Как тогава ДПС е печелившата партия, попита Кънчев. Изявленията на Местан как ромите подкрепят масово ДПС се правят, за да се сатанизират малцинствата, сигурен е лидерът на "Евророма".

Източник: Aktualno.com

Коментари (18)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 09:42

    Е това новина ли е?! От колко време си е все така. Изрядните данъкоплатци ги плащат тези задължения. Рибата винаги започва да гние от главата. Правителството е загубено. Я в друга държава да опитат да посрещнат някоя държавна служба или полицията с камъни и тояги. Ще ги скъсат от глоби или в затвора направо.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ББ 20 Октомври, 10:13

    Кмете ,кметее тва са твоите избиратели. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 10:18

    V Skravena romite ne duljat pari za tok ,zashtoto mahalata v dolniat krai do magazina se e prikachila ot meseci nelegalno na ulichnata mreja i nikoi ne im pravi problem!Sigurno smetkata im za tok e 5lv.Taka che nikoi ne dulji nishto,daje sigurno imat da vzemat!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 10:30

    Положението с циганвите в Ботевград е в пряка връзка с кметската институция,охранителни органи и съдебна власт.Благодарение на тези институции и упражняваният натиск от местната власт върху правоохранителните органи за омаловажаване на правонарушенията е такъв резултата. Бавно,но трайно с годините на този животински етнос се внуши чувството за безнаказаност и разреши да не спазва закона във всяка една му форма. Не плащат ток, не плащат вода,не ходят на училище,не работят,но за сметка на това пък ние им даваме социални помощи,крадът ни, чат пат побииват. С времето се наложиха, като едни от най-уважаваните избиратели и хора с повишена сетивност за нарушени човешки права. Всичко това не би било възможно, ако имаше държава в частност местна власт, органите спазваха служебните си задължения, а съдебната система работеше. Именно поради изброените причини бай мангал не вирее в истинската Европа и бива връщан, от където е дошъл.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: ico 20 Октомври, 10:45

    Spete dalboko botevgradchanski drebni dushici

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 11:56

    искам да съм рооом!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 11:56

    ама искам и да съм циганин!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 14:14

    Господи до какви висоти на падението стигнахме- нац.телевизия да дава гласност на един доказан престъпник/Цв.Кънчев/,комсомолско мекере с умствен багаж само колкото да усвоява обществени средства/Г.Георгиев/да дава компетентно мнение, общ.паразити/част от циганите,защото има и читави,които никой не зачита/ да се правят на онеправдани, и да не спазват каквито и да било закони и правила,огромна армия от полиция и жандармерия,които не си вършат работата...

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 14:59

    Най-лошото е това, че така наречените "неизбежни загуби" на ЧЕЗ се плащат от редовните платци, начислявани във фактурите им... Сред последните има и немалко социално-слаби българи, които може да получават по-малки пенсийки и социални помощи от Цоко и сие... За българите няма прошка, а циганите може да не спазват законите, да не плащат, а да ползват, да върщат незаконни неща, които не се наказват така, както трябва. Същите цигани така са научени да хулиганстват, да не спазват законите, а когато им наложиха законни санкции, те направиха безсрамна, нагла демонстрация пред общинска администрация и заплашиха с нови хулиганства. Никакви сериозни мерки не се вземат и стават все повече и все по-нагли. Това държава ли е? Безобразията продължават безнаказано...Защо всичко се стоварва върху гърба на изрядните, на редовните български граждани. И циганите така са научени не само поради бедност, а поради безнаказаност. Свидетел съм на циганско семейство, което живееше много по-нашироко от нас, хранеше се със скъпи храни, караше леки коли, светеше денонощно...., но не си плащаха сметките за ток и ...Наглост и безнаказаност, както от страна на българските управници, допуснали многократното, несправедливо увеличение на сметките за ел. енергия, така и на циганите, паразитиращи безсрамно, безнаказано толерирани за беззаконията си!... Докога българските балами ще търпят това?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 15:00

    И да допълня, че в Ботевград имаше сведения, че проститутките и техните сводници също се водят социално слаби и вземат социални помощи, возени с колите на сводниците си, изпреварвайки брутално българите на опашките, заплашвайки, заявявайки , че те "работят". И такива "социално-слаби" има. А иначе си живеят по-богато от много българи, нашироко. Нито данъци плащат, нито ги е грижа за някакви задължения да си плащат сметките, да спазват законите или поне някакво елементарно приличие. Тази напаст се е качила на главите ни и усилено се размножава.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete