Петък, 26 Април 2024, 15:11

РЗИ-Софийска област кани деца от общината да участват в конкурса "Не на цигарите"

23 Април 2014, 09:36
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1105 0


През месец май 2014 г. ще се проведе XVIII международен конкурс за детска рисунка „Не на цигарите!", иницииран от Италианската национална асоциация за борба с раковите заболявания и организиран съвместно с Министерството на здравеопазването и Националния център по опазване на общественото здраве и анализи (НЦОЗА). По този повод РЗИ- Софийска област, Дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето", кани желаещи деца да се включат в конкурса «Не на цигарите « 2014.
В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 11 години от цялата страна с една или повече рисунки. Няма точно определена тема и децата могат свободно да представят своите идеи. Акценти в творбите могат да бъдат: предимството на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, влиянието на пасивното тютюнопушене върху детето и любимите му хора, вредата от тютюнопушенето у дома, вредата от пасивното тютюнопушене по време на танцуване в дискотеки, при игра на ледени пързалки, влияние на родителите и приятелите за ранното пропушване, ролята на рекламата на тютюневи изделия за формирането на вредни привички, ползата от спиране на цигарите и др.

Регламентът на конкурса ще бъде обявен и на интернет страницата на НЦОЗА (http://ncphp.government.bg) в категорията „Новини".
Краен срок за изпращане на рисунките е 05.05.2014 г.   на адрес: София, 1431, бул. "Акад. Ив. Гешов"15
Национален център по обществено здраве и анализи (за конкурса "Не на цигарите".

  • До журиране няма да се допускат рисунки, които са прегънати или с нарушена цялост, получени на електронен носител, възпроизведени по ел.път или ксерокопия и копия на вече награждавани рисунки.
  • Не е препоръчително използването на флумастри (рисунките избледняват).
Избягвайте обемни колажи (тип скулптура)

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete