Събота, 20 Април 2024, 14:28

След разгорещени дебати в ОбС, ОП"Балкан" пое управлението на "Арена Ботевград"

31 Юли 2014, 11:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2632 2


Повече от час и половина продължиха скандалите в Общински съвет  Ботевград относно Докладната записка за управление на Многофункционална спортна зала "Арена Ботевград". След като докладната записка, внесена без правно основание на тримата съветници Иван Гавалюгов, Филип Филипов и Цветан Цолов бе обсъдена подробно, бяха направени предложения, в които с компетентно мнение излезе адв. Стоян Стоянов. Той заяви, че е необходимо посочване на точна идентификация на спортното съоръжение и правното основание, а именно-на основание чл.21, ал.1,т.8 от ЗМСМА, чл.6,ал. 1, във връзка с чл. 52 от Закона за общинската собственост. Дебатите бяха основно между съветника Иван Гавалюгов и кмета Георги Георгиев. Председателят на ОбС Йорданка Лалчева дори отстрани Гавалюгов от заседанието, след като се обърна към Георгиев с думата "тоя". Градоначалникът след като прочете три пъти своето предложение и след намесата на юриста на Общината и адв. Хр.Якимов, 25 съветници гласуваха „за”, двама бяха "против" двете предложения.

С първото предложение, Общински съвет Ботевград предостави за стопанисване и управление на ОП”Балкан” Ботевград с директор Петко Колев, Многофункционална спортна зала „Арена Ботевград”, представляваща сграда с идентификатор 05815 .305.493.1, изградена в ПИ с идентификатор 05815.305.493 по кадастрална карта и кадастралните регистри на Ботевград и допълва Приложение 3 - Списък на имоти публична и частна общинска собственост, предоставени за управление на ОП „Балкан” Ботевград, към Решение 69/21.03.2014 г. на ОбС на Ботевград.

Второто предложение на кмета Георги Георгиев бе до края на месец септември, Общински съвет да гласува и приеме Правилник за стопанисване на спортни имоти на ОП”Балкан”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete