Петък, 29 Март 2024, 10:54

"Таек-кион" отново със златни медали - от Четвърти международен турнир ITF

16 Ноември 2014, 22:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2858 4


Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри Четвъртия международен турнир по таекуон-до ITF „България Оупън",който се проведе тази съобота и неделя в гр.Благоевград.

Официалната церемония се състоя в препълнената зала „Скаптопара" в областния център. Д-р Камбитов благодари на треньора на клуба-домакин „Фолкън" Марио Богданов за всичко, което прави за спорта и младите таекуондисти в града, завоювали стотици медали и прославили Благоевград и България навсякъде по света. „Силата не идва от човешкия капацитет. Силата идва от необходимата воля. Пожелавам на всички да имате волята за успех! Бъдете здрави и нека най-добрият победи!", каза още д-р Камбитов и даде старт на международния турнир, в който премериха сили над 300 състезатели от 7 страни - Гърция, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Словения, Кипър и България. България участва в престижната битка със 17 клуба, като домакините - благоевградският клуб „Фолкън" участва с 30 състезатели. За тринадесета поредна година турнирът за Купа „Фолкън" се организира от благоевградския клуб, а от четири години турнирът стана европейски, под името „България Оупън".

Ботевградския клуб по таекуон-до Таек-кион взе участие с 10 състезатели и спечели 5 златни,2 сребърни и 6 бронзови медала, както и купа за 2-ро място при  комплексното класиране.
Отлично се представи Габриел Витков,който взе два златни медала на форма и спаринг юноши до 45 кг.
След няколко победи на   финала се срещна с  Кирил Илиев-представител на Благоевградския клуб Фолкън ,който е  фаворит в тази категория.
Другият състезател представил се отлично  е Николай Петков. За пореден път той доказа, че е лидер в категорията си +75 кг. и никой не може да му опонира-дори темпераментните гърци. Преди златото Николай спечели бронз на форма.

Следващия златен медал е на Ирена Димитрова в дисциплината форма, кoято спечели  и бронз на спаринг.
Вяра Тошева също спечели злато на спаринг и сребро на форма, а Теодора Николова се задоволи с бронзов медал на спаринг и сребърен на форма. Другите  медалисти  са  Виктор Миланов, Ванеса Ангелова, Евгения Иванова, Цветомир Йолов и Валя Станковска, която се изправи срещу световната шампионка Мирела Чилингирова. Tя пък падна от словенка и така остана втора, а Валя се задоволи с бронзовото отличие.


С тези успехи нашите таекуондисти се наредиха отборно след Фолкън и завоюваха отборно  второто място. Девойките и юношите участваха и на отборния спаринг където останаха трети и получиха бронз,който не влиза в точкуването при крайното класиране.
Турнирът бе от висока класа и се проведе по висчки правила на ИТФ, за което организаторите му получиха специални поздравления от кмета на Благоевград, както и от Майкъл Прюит - вторият човек в ръководството на Таекуон - до ITF в световен мащаб .
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 00:06

    Браво. Пожелавам им още по големи успехи в спорта, училище и в живота.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 09:26

    Браво момичета и момчета!Желая ви още по-големи успехи!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 18:46

    Браво :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D :D :D :D :D :D :D :D :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Надя Лазарова 17 Ноември, 19:17

    Браво момичета и момчета, продължавайте смело и ще постигате все повече успехи.Специален поздрав за Жени Иванова :P :P

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete