Четвъртък, 25 Април 2024, 02:46

Трудовчани недоволни от забраната за изхвърляне на бурени в кофите за боклук

29 Август 2014, 10:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3648 41


Не се разрешава изхвърляне на градински отпадъци в кофите за боклук, това каза за balkanec.bg кметът на с.Трудовец Веселин Драганов по повод запитване на граждани на електронната ни поща. Не се разрешава изхвърлянето им и в Регионалното депо за битови отпадъци, заяви управителят на общинското предприятие Милчо Илчев. По думите му не е редно в депото да се приемат такъв вид отпадъци, съгласно Комплексното разрешително на РИОСВ. На практика излиза, че гражданите сами трябва да решат проблема с бурените.

На въпрос, какво да правят гражданите с тревите и шумата, г-н Драганов препоръча по подобие на вече извършвана практика, гражданите, които обработват градини да си закупят компостери. В тях градинските отпадъци се превръщат в екологичен тор, който впоследствие може да се използва за новата реколта. Такива компостери вече има в няколко къщи и вили в Трудовец, каза още Драганов. По отношение на строителните отпадъци, той  заяви, че много пъти са правени компромиси и са били приемани, заедно с битовите отпадъци. Но съгласно закона, когато има постъпила молба при него за съдействие, срещу определена сума се предоставя контейнер, с който се извозват строителните отпадъци до определено място, в непосредствена близост до Регионалното депо.

„Проблемът е, че когато строителните отпадъци се изхвърлят в кофите за боклук, хидравликата на машината трудно вдига кофата. А що се касае за графика за приемане на отпадъците, смятам че не е наложително навсякъде в селото да се извършва всяка седмица. Разпоредил съм поставяне на контейнери на много места, така че там където има нужда по-често да се изхвърля боклука, жителите да го изхвърлят именно в тези контейнери.”, коментира  Драганов по повод негудованието, че боклука в Трудовец  се изхвърля на две седмици. По негови думи контейнери са поставени в центъра на селото, до фурната на хлебозавод „ТИ-ВИ”, зад блоковете, 4 контейнера има до Гробищния парк, един „Бобър” на Габъра и на други места в Трудовец.


Източник: balkanec.bg

Коментари (41)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Август, 10:23

    В компостерите могат да се поставят само микроскопични тревни отпадъци от електрически или бензинови косачки, тогава какво правим с храсти и клони?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Август, 10:45

    Палите ги, №1, след което се карате със съседите, че прането им е опушено. Ако съседите са ви роднини може и роднински свади да се стигне. :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Август, 10:54

    Господин Драганов с.Трудовец започва да мирише през втората седмица на не изхвърления боклук. Пред всяка къща освен кофите за боклук хората са принудени да купуват чували и да складират боклука си в тези чували . Защо не въведете изхвърляне на боклука всяка седмица и курсовете на камиона ще са пак същите но няма да сме принудени да си складираме боклука от две седмици .
    Тези контейнери са обществени за , които говорите и за да стигне до тях боклука хората трябва да го прекарват .
    Господин кмет :!: Драганов селото ви мирише заради дебелоглавието ви.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Август, 10:54

    в други селища на България общините с европейски средства купуват и раздават компостери, аланкоолу!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Август, 10:56

    Кофите са пълни и не само с клони, носете ги по реките и задръствайте коритата, това апелира Драганов и Мунето!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Август, 10:58

    С тези големите контейнери е двойна работа, ако имахте акъл в главата господин полицай, щяхте да разберете, че е едно и също и разходите са еднакви.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Август, 10:59

    От днес всички трудовчани да си изхвърлят боклука който не се побира в кофата му пред входната врата на кмета а той да го прекарва с Мунето да обществените контейнери или да си го прибира в двора където му е мястото .
    :x

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Август, 11:01

    Ти от полицай какъв акъл искаш . Разходите разбира се са еднакви ако се изхвърля всяка седмица или на две седмици . Разликата е в миризмата , а тя на кмета Драганов явно му харесва. :wink:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Август, 11:03

    Откъде акъл в главата на милиционер !

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Август, 11:14

    ама, повечето от коментиращите тук, верно са прости!!! Ами много правилно ви се препоръчва да компостирате растителните отпадъци - в цял свят това се прави, а само тук в Бг изхвърляме такава ценна суровина на боклука!!! Като нямате компостери, може в един ъгъл на градината да складирате всичко - трева, сено, клони, надробени на по-ситно и догодина ще имате компост.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete