Петък, 19 Април 2024, 16:03

Учениците на "Марконис" със 138 дипломи от КЕЙМБРИДЖ и ПИЪРСЪН

1 Септември 2014, 08:57
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1986 13


Успехите на възпитаниците на езиков център „Марконис” за поредна година са доказателство за високото ниво на обучение по английски език. В края на лятната ваканция и в навечерието на новата 10-та поред, юбилейна учебна година резултатите, които показват това са повече от красноречиви. От явилите се 138 ученици от "Марконис" на изпитите на Кеймбридж (86 кандидати) и изпитите на Пиърсън (52 кандидати) няма нито един скъсанОтличните оценки са  62 бр. или 44.9 %. 

През изминалата учебна година повече шестици има на изпитите на Кеймбридж (37 бр.), но общият брой на оценките между Отличен 6,00 и Мн. добър 5,00 по шестобалната система е 109 , което прави 78.9% от положилите международните изпити на двата независими изпитни борда.

За 23 ученици от високите нива на “Марконис” сертификатите, които ще получат от Кеймбридж и Пиърсън след успешно издържаните изпити са документи за прием в университети или колежи в чужбина и у нас.
 
През изминалата академична година 2013/2014 беше постигнат рекорден брой регистрации на “Марконис” за изпитите на Университета Кеймбридж (86 кандидати), което постави “Марконис” в позицията на първенец по брой регистрации (а след обявяване на резултатите и по брой отлични оценки) сред всички училища-партньори на Отворения изпитен център на Университета Кеймбридж “АВО-Бел”, София, с който Езиков Център “Марконис” си партнира успешно от 2011 год, когато елитното частно езиково училище в Ботевград стана официално оторизиран ПОДГОТВИТЕЛЕН ЦЕНТЪР за изпитите на УНИВЕРСИТЕТА КЕЙМБРИДЖ - CAMBRIDGE ENGLISH LANGUAGE ASSESSMENT (тогава Cambridge ESOL).

Според Управителя на “Марконис” Николай Николов и тази година успехите на учениците в ръководеното от него училище са показателни за нивото и качеството на подготовката в “Марконис”. “Определено очаквах доста шестици, но чак толкова голям брой предвид сериозността и сложността на изпитите за мен наистина беше една прекрасна изненада”. Той използва случая да благодари на всички колеги преподаватели, на целия екип на училището.

"Наистина бих казал, че в “Марконис” мечтите стават реалност – какъвто е насловът на поредицата от предстоящи изяви и инициативи планирани за новата академична година 2014/2015 по случай десетата годишнина на “Марконис”. Николов благодари и на учениците за хъса, положените усилия и старание по време на обучението, както и на техните родители – за гласуваното доверие на образователната институция. „Вярвам, че заедно и занапред ще се радваме на успехите на обучаваните ни докато покоряваме нови академични и творчески върхове.”, каза с нескрита радост управителят на “Марконис” Николай Николов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Татяна Димова 2 Септември, 19:01

    Поздравления, Николай!
    Пожелавам на теб и другите учители в Марконис успешна учебна година!
    Твоите успехи са гордост и за нас, учителите ти от ГПЧЕ!
    Бъди здрав и продължавай все така!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Поля 3 Септември, 10:19

    Поздравления, Ники!
    Много се гордеем с теб! Желаем ти още повече успехи в бъдеще!
    Ти си гордост за Ботевград!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Валентин Илиев 4 Септември, 06:13

    Този език го разбирам без дори да съм прочел 1на буква от него. Е... професйонално да говоря немога... Но като вземем факта, че в чужбина съм се насочвал благодарение на него.. Смея да кажа, че ми е достатъчен. Научил съм го просто от песни и филми който гледам защото по принцип аз не ги гледам с субтитри. Но незнам защо ... Такива ... неуформени създания се вписват в графата: Професионалисти. След като те самите знаят, че такива могат да се чувстват 1но и само в българия. Ако излезне този същия по чужбина 70% от населението там ще го разубеди в мислите му, че разбира от професията си... И нещо друго.. Той тряа да има ИЗЛЪЧВАНЕ.. при него това явление изобщо не съсществува... Прилича на поцтриган козел .. даже и козела ако го поцтрижа можеби ще изглежда по добре от тази гнусутия.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 4 Септември, 16:45

    Личи № 3, че и на български не си "прочел нито една буква"!!!
    Коментарът ти е пълен с безумни грешки. Но той е показателен за твоя потенциал!

    БРАВО на Марконис!!!! А злобата няма почивен ден!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Паолина 4 Септември, 17:11

    Номер 3, горкия ти... няма как да научиш др. език, след като не знаеш бълг. Отвори 1 БГ речник и се ограмоти малко, че си пълен резил. Срамота за теб да не можеш да пишеш, ама си тръгнал да обиждаш интелигентни и изключително образовани хора, които са гордост за тази държава. Късмет с речника!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 4 Септември, 23:00

    до номер 3 - пич, написал си повече грешки, отколкото думи. :D

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: ko-ne 5 Септември, 14:14

    всичко си изубквам
    и после ме боли главата
    дзуб дзуб дзуб
    друго си е човек да си получи грамота

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: балкан 5 Септември, 14:52

    продавам колело изгодно

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 5 Септември, 15:37

    Валентин Илиев № 3 - явно не сам на английски не си чел, а и Български! По-добре си запази злобата и се оправяй с нея в чужбина :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete