Петък, 19 Април 2024, 15:17

В ПМГ се проведе открит урок по информационни технологии на английски език

7 Ноември 2012, 10:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4925 0


Днес учениците от 9 „б” клас на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”, проведоха открит урок по Информационни технологии на английски език. Гости на изявата бяха Веселин Марков - учител по математика и информационни технологии в ОУ „Н. Й. Вапцаров”, Венета Терзийска - учител по география в ПМГ, и директорката на училището - Даниела Колева. Урокът също е част от празничната програма на гимназията.
В учебния час ролите на учител и ученик бяха разменени - Десислава Ангелова - учителка по информационни технологии беше ученичка, а Светлин Йотов влезе в ролята на учител. За директор беше избрана Йоана Панталеева, ученичка в 12 клас.
Часът започна с презентации на част от учениците, а след всяко едно представяне, Светли задаваше въпроси. Борислав Велчев представи информация за таблетите и за техните предимства и недостатъци. Ивка Пендова разказа историята на корпорацията  Apple Inc., за Стив Джобс и неговите изобретения. Валери Христов разказа за Blu-ray дисковете, какво представляват те и по какво се различават от другите дискове.
След презентациите учителят Светли показа как се прави свой собствен Toolbar в текстов документ, за улесняване на работата. Под неговите напътствия учениците направиха упражнението.
За домашно всеки един ще трябва да направи Toolbar, в който да има бутони за промяна посоката на текста, за направата на син текст, бутон за бързо принтиране, за настройки на текста, както и за автоматично сумиране на колоните в текста.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete