Петък, 26 Април 2024, 20:56

"Вапцаров" спечелиха първото място в днешната викторина

26 Ноември 2014, 18:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2235 8


Празничната седмица, наситена със събития около Празника на Ботевград, продължава. В малкия салон на читалище „Христо Ботев” гр. Ботевград, днес от 15:00ч. се проведе викторина на тема „Моят град – минало, настояще и бъдеще”, посветена на Празника на града и 137г. от Освобождението му.  Тя се организира от Община Ботевград и участие в нея взеха 4 от училищата в града: ОУ „Никола Вапцаров”, ОУ „Васил Левски”, ПМГ „Акад. Проф. Д-р Асен Златаров” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В продължение на два часа, учениците на възраст от V до VIII клас представиха завидни знания и факти, свързани с историята на родния си град.

Водеща на викторината бе Веселка Николова. За учениците се подготвиха общо 20 въпроса, които им бяха задавани в рамките на 5 кръга по 4 въпроса . Всеки отбор си има капитан, който тегли въпрос и на него отговаря участник от отбора. Така 4-те училища отговориха на общо по 5 въпроса. Времето за отговор бе 3 минути, като след това другите три отбора имаха възможност да допълнят с информация по зададената тема. Отговорите на децата се оценяваха от жури в състав: Мая Върбанова, преподавател в ПГТМ „Христо Ботев” и председател на журито; Ивелина Татарова – историк, преподавател в ТПГ „Стамен Панчев” и Надка Йошовска, уредник към Исторически музей Ботевград. Журито оценява отговорите на всеки отбор от 1 до 6 точки, а за направените допълнения – от 1 до 3 точки.

Въпросите, включени във викторината, бяха от най-различно естество: как възниква днешният Ботевград, за развитието на образователното дело в града, за дружеските отношения между града и Саранск, идеята за построяването на Часовниковата кула, за микроелектрониката и автомобилостроенето, как си представят бъдещия Ботевград, за развитието на ботевградската преса, спорт и други.

На събитието присъстваха директори на училищата, както и ученици, дошли да подкрепят своите връстници.

Четирите отбора проведоха една оспорвана и наситена с много емоции игра. Отборът, който събра най-много точки, бе „Вапцаров” и те извоюваха първото място в състезанието. Останалите три отбора – „Златаров”, „Левски” и „Кирил и Методий” не бяха класирани, а журито обяви всички за морални победители. Кметът на Общината Георги Георгиев приветства участниците и заяви, че впечатлен от това, което  показаха. Той връчи и наградите на участниците. Всеки отбор получи грамота, а за учениците имаше и персонални награди – порцеланова чаша и кутия бонбони. Отборът на победителите получи и по един албум с история на Ботевград.  Журито присъди и две индивидуални награди – на Петко от „Вапцаров” и на Силвия от отбор „Кирил и Методий”

Но подаръците за децата не спряха дотук. Доволен от представянето им, кметът Георгиев призова председателят на журито, г-жа Върбанова, да избере маршрут за екскурзия за участниците. Екскурзията е подарък от ОбС Ботевград.


Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 18:37

    получи и по един албум с на Ботевград. :?:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 22:27

    Честито на победителите

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 22:29

    Нашите наистина бяха най-добри

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 22:42

    хубави снимки и хубави деца добре е че са научили много неща за Ботевград

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 22:48

    бРАВО НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ВАПЦАРОВ

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: s 27 Ноември, 00:01

    Da bjaha viknakli i didiko belkim nau4at nesto zastoto na umnite deca samo plaketi i obestaniq ,a te glupavite vladeqt polovinata grad,a didko edvam s 3-ka i hodataystvo zavurshi SPTU-to...SRAM SRAM SRAM NAGRADI ,BONBONI i 4ASHI ...........................a V Novacene Palati ha ha ha ha ha

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 09:44

    БРАВО на учениците от Левски - нищо, че не бяха оценени,следващия път УСПЕХ :P :P :P :P :P :P :P :P

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 10:38

    Бяха надценени в сравнение с изтока

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete