Петък, 17 Май 2024, 02:54

Възпитаниците на ОУ "В. Левски" с мултимедийна изява в Исторически музей

19 Февруари 2014, 21:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2108 2


Денят 19 февруари бе повод Исторически музей Ботевград да бъде домакин на две вълнуващи събития тази вечер от 17 ч. в зала „Орханиец“. Те бяха свързани с личността  и делото на Васил Левски.

Мултимедийна презентация под надслов „ Докосване до Васил Левски“ представи съвместната работата на два клуба  от ОУ „В.Левски“ – клуб „Изготвяне на презентации“ с ръководител Снежана Геновска  по проект „Успех“ и клуб "Художествено слово" с ръководител Тошка Велева по проект „Равно начало, светло бъдеще за децата на България”.

Ученическата изява откри директорката на музея – госпожа Тодорка Коцева с думите „141 години безсмъртие. Толкова години преклонение пред Васил Левски означават, че ние сме достойни за него. Светът трябва да знае за нас чрез Левски“. Презентацията бе предшествана с едноминутно мълчание почитане паметта на Апостола на свободата.
В мултимедийната презентация възпитаниците на училището бяха вложили преклонение в старанието си да покажат заветите на Васил Левски. Някои от тях гласят:  „Близо е времето вече, българинът не ще да е роб, а свободен“, „ От нас зависи да сме равноправни с другите европейски народи“, „ Дела трябват, а не думи“, „ Народната работа стои над всичко“, „Ако служенето на народа е грях, то не искам прошка от Бога“, „Времето е в нас и ние сме във времето“ и др. След тях присъстващите видяха литературна композиция, която завърши със стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“ в изпълнение на Поля Николов и Роберта Плунцевич от 4-ти „а“клас.

Във втората част на презентацията учениците показаха местата, свързани с дейността на Левски, както и неговите паметници. Автори на мултимедийното представяне са Мартина Гетова, Паолина Илиева и Ивайло Кардашев.
Водещата г-жа Геновска благодари на Исторически музей за гостоприемството, ученици и учители да изразят подобаващо преклонението си пред Апостола. „Всеки сам се докосва до него, всеки намира в неговите думи и дела дълбока истина“, каза в заключение преподавателката по „Информационни технологии“ в основното училище, което носи гордо името на Левски повече от 100 години.
Събитието продължи с представяне книгата на Николай Иванов „Нови факти за Васил Левски и Стефан Стамболов“. Присъстваха директорката на учебното заведение Евгения Иванова, поети от Литературен клуб "Стамен Панчев", проф. Стовн Михайлов, ученици, общественици и граждани.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 09:56

    Какво качвате само тая тодорка коцева, писна ми да я гледам, осъзнайте се балканец

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 11:55

    Ами тя като се набутва?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete