Петък, 19 Април 2024, 17:36

Война за ловни райони в Своге

29 Юли 2014, 18:56
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 3689 3


Броени дни остават до началото на ловния сезон. В България има около 130 хил. ловци. През последните години ловът се превърна в изключително скъпо хоби, а скандалите за определяне на райони, в които да се отстрелва дивеч, прерастват във война между двата ловни съюза. Във войната е замесена и Изпълнителната агенция по горите.
Един от тези случаи се развива в района на Своге - ловци и чиновници се замерят с различни обвинения и дори във фалшифициране на министерска заповед.
Село Церово е близо до Своге. Десетилетия тук ловците ходят редовно на излети за диви свине, зайци и пъдпъдъци. От няколко години обаче Церово е терен на истинска война между местните авджии и Държавно горско стопанство Своге. Още през 2011 г. хората подават документи за отделяне на самостоятелен ловностопански район Добърчин. Отцепват се от сдружение Грохотен в Своге и преминават към сдружение в Ботевград. Теренът за Добърчин трябва да бъде 1200 хектара. Секретарят на дружинката Велислав Георев дори показва заповед от бившия министър на земеделието Мирослав Найденов за създаването на новия район. И оттогава започват проблемите.
При преглеждането на заповедта в Изпълнителната агенция по горите, се оказва, че спореда директора Григор Гогов– това не е подписът на министъра.
Министър Мирослав Найденов потвърди, че не е рядкост негови заместници да подписват заповедите от негово име. Той не успя да си спомни за казуса с дружинката в Добърчин, но застана зад тезата на Агенцията по горите.
Ловният сезон започва на 9 август. Много е вероятно тогава десетки ловци да не могат да излязат на излет и оставят пушките закачени на стената.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Велислав Георев 30 Юли, 10:46

    Питам се колко протокола по член 3а да представя ме на г-н Русев. Като има при него протокол с входящ номер.Дали на него му е удобно да заблуждава нас-ловците. Допреди няколко години същия е бил член на сдружение Грохотен.Дали след като е уведомен няколко кратно за проблеми в сдружението,а именно присъди не реални членове на управителния съвет и не на последно място -организатора по лова по онова време с фалшива диплома с влязла в сила присъда няма и други причини,например финансови да нарушава закона за лова и правилника за прилагането му! До кога разни служители,ще прикриват законо-нарушителите.До кога,ще им плащаме заплатите,командиривките,а те ще се подиграват с нас.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Alex 19 Септември, 12:28

    A рaзпрaвиите с дружинкaтa в огоя и изключвaнето нa членове от дружинкaтa щото 42 не ги били хaресвaли.С подкрепaтa нa сдружение Грохотен.И с куп финaнсови злоупотреби и избивaне нa домaшни животни.И сдружението си тре зa всичко товa.И се зaпчнa процедурa по изключвaнето нa местни ловци

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: група възмутени ловци 5 Септември, 14:39

    още седем дружинки от това корумпирано сдружение грхотен сме готови да излезем от него и ще си направим ново а след това ще ни последват още

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete