Петък, 26 Април 2024, 14:15

Връчиха приза "Най-добър млад играч" на Александър Везенков

23 Септември 2014, 11:30
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1021 1


Александър Везенков получи поредното признание за постиженията си през последната година. След като преди няколко месеца медии и специалисти в Гърция избраха за “Най-добър млад играч” именно 206-сантиметровото крило на Арис, вчера той получи наградата си. Призът е втори пореден за Везенков след този през 2013 г.

Събитието по награждаването на най-изтъкнатите състезатели през сезон 2013/14 в гръцкото първенство се проведе преди тегленето на жребия за новия такъв. Наградата за Везенков е втора поредна в рамките на 24 часа след като на 21 септември бе избран за MVP на турнира “Никос Галис”.

Искам да благодаря на съотборниците и треньорите си. Посвещавам тази награда на тях. Пожелавам на всички успешен сезон и нека дадем най-доброто от себе си”, заяви 19-годишният талант на България след като получи наградата си от представител на гръцката федерация.

През последната година Везенков доказа, че е сред лидерите на Арис и решението му да остане в южната ни съседка не е случайно, въпреки че през 2013 г. той получи възможност да замине за САЩ и да продължи образованието и кариерата си в университета Ксавиер. Това обаче не попречи на скаути от НБА, на отбори като Лос Анджелис Лейкърс, Финикс, Атланта, Чикаго и Сан Антонио, да се надпреварват да си купуват билети за Солун.

Крилото изведе Арис до финал за Купата на Гърция през февруари, а единственото, което лиши гранда от Солун от отличието е опита и класата на Панатинайкос. Сега амбициите на Арис отново са високи, а специлиалист като Димитрис Прифтис няма да пропусне да дава още възможности за изява на Везенков.

19-годишният българин натрупа още по-голямо самочувствие и от успехите с младежкия ни национален отбор през изминалото лято след като бе избран за Реализатор №1 на европейското първенство на остров Крит и попадна в Топ 5. Това бе достатъчно на селекционера на България Георги Младенов да му даде възможност да покаже качествата си по време квалификациите за Евробаскет 2015 през август. И Везенков не разочарова след като се превърна в топстрелец на представителния ни тим със средно по 17.3 точки и 6.3 борби.



Източник: Bball.bg, Снимка: GAZZETTA.GR

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Септември, 14:47

    Гордея се с това момче.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete