Събота, 20 Април 2024, 11:01

Времето все още не знае, че е краят на юли

29 Юли 2014, 07:41
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1172 2


Днес над Западна и Централна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове на места интензивни и придружени с гръмотевична дейност. Предимно слънчево ще се задържи над източните райони, където ще духа слаб източен вятър.
 
Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 26°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева.
 
Над Черноморието ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб източен, привечер североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието – до 29°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места там ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени и с гръмотевични бури. Вятърът ще остане от юг-югоизток, предимно умерен. Максимална температура на 1200 метра - около 20°, на 2000 метра: 13°.
 
В сряда ще бъде предимно слънчево, след пладне над планинските райони в Западна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще бъде горещо с максимални температури между 30° и 35°.
 
В четвъртък и петък над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и отново на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевични бури; температурите слабо ще се понижат. Над Източна България времето ще се задържи предимно слънчево и горещо.
 
Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месец юли.
 


Източник: http://society.actualno.com/, Снимка: Thinkstock

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Юли, 10:26

    Днес дано да ни се размине без щети, без големи порои, нито мълнии!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Юли, 12:44

    Golemi jegiiiii tuka....nema izlizane ot vodata...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete