Неделя, 19 Май 2024, 15:36

Янаки Стоилов за ранобудните студенти

17 Декември 2013, 12:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1147 0


Има много студенти с различни разбирания, с различни мотиви. Най-важно е те да имат активно отношение към обществения живот, а когато се включват в политически прояви, да имат ясни цели и аргументи. В тези случаи те няма да са удобен фон или пък само сантиментално изражение на очакванията на много от хората и затова мисля, че те трябва да се стремят да усвояват най-напредничавите идеи, да анализират съвременното общество и неговите противоречия. Мисля, че тогава много от тях ще имат критично и самостоятелно отношение и към българската, и към европейската действителност. Това заяви пред репортер на „Балканец” депутатът Янаки Стоилов по време на визитата си в Ботевград на 15 декември по повод 120-годишнина от създаването на партийната организация на БСП. Като преподавател в Софийски университет по Теория на правото и Политология, както и по Обща теория на правото в Пловдивския университет, той определи студентите, като свободни да изразяват мнението си, като спазват добрите нравствени норми.
Студентите от Софийския университет заявиха своята гражданска позиция по един нестандартен начин – окупираха аудитория в университета си. Място, което е източник на знания, а „знанието и знаещите са гарант за свободата и независимостта в родината ни“ (проф. Иван Илчев).

„Една част от студентите имат и капацитета, и желанието да бъдат чути от управляващите. За други може би мотивите са различни.Това, което е най-важно е голяма част от тези хора е да се стремят познанията, които получават, особено в областта на обществените науки, да могат да ги отнасят към съвременните условия.  Мисля, че това е най-ценното не само на образователния процес, но и на тяхното самочувствие като хора, които искат да живеят в свят, който зависи и от техните собствени разбирания и усилия”, каза в заключение доц. Янаки Стоилов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete