Понеделник, 6 Май 2024, 21:48

Яница Иванова е член на Гражданския съвет за Софийска област

16 Февруари 2014, 20:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2955 8


Незабавна оставка на правителството. Правителството на БСП, ДПС и „Атака“ няма доверието дори на избирателите, подкрепили тези политически сил   В началото на месец юли пет партии (ДБГ, ДСБ, „Синьо единство“, ПП „Зелените“, НПСД) се обединиха около 12 точки („12 начала“), започнаха изграждането на широк Реформаторски блок, отворен формат от политически партии, неправителствени организации и активни граждани.
1. Нови изборни правила, гарантиращи честни избори.
2. Прозрачност и публичен контрол при финансирането на партиите. Целево финансиране, гарантиращо конкурентност и политическо представителство на българските граждани.
3. Освобождаване на съда, прокуратурата и полицията от политически, мафиотски и олигархични зависимости.
4.  Безкомпромисно преследавне и наказание на корумпираните и злоупотребилите с власт.
5. Изваждане на регулаторните органи от зависимостите им от корпоративните и политически итереси.
6. Прилагане на стриктни  антимонополните правила за защита на конкуренцията, свободната инициатива и интересите на потребителите.
7.  Равни възможности и честна конкуренция в обществените поръчки. Ново законодателство, гарантиращо изваждането на мафията от тях.
8.  Деполитизиране на държавната администрация и персонална отговорност от държавните служители. Премахване на партийните и роднински назначения.
9. Включване на инструментите на пряката демокрация и гражданския контрол при вземането и изпълнението на решения на централно и местно ниво.
10.  Остро противодействие на опитите за разделение на българската нация и противопоставяне на етнически или религиозен принцип.
11.  Премахване на медийните монополи и прозрачност на медийната собственост, като гаранция за свободата на словото.
12.  Опазване на българската природа и богатствата й чрез стриктно ново законодателство.
   Започна съвместна работа по тези точки и създаване на експертни комисии.
   Партиите подкрепиха  студентските протести и се срещаха с представители на студентите и техни преподаватели, където се „роди“ идеята за Гражданския съвет, който е първата стъпка към реформаторско общество. Съвместната работа на граждани и политици е важна, за да се скъсат връзките с олигархията и за развитие на страната.
   На 15 август към Реформаторския блок се присъединиха СДС и БЗНС.
   На 10 септември представен бе Националният граждански съвет, съставен от 25 човека.
   В националния съвет на Реформаторския блок участват 35 човека – 2 представители от всяка партия и 25 човека Граждански съвет. Решенията се вземат с мнозинство и всеки има право да наложи вето.
   Първият регионален граждански съвет бе представен във Велико Търново на 11 ноември.
   На 20 декември бе подписано учредително споразумение за политически съюз между  „Движение България на гражданите“, „Демократи за силна България“, „Съюз на демократичните сили“, Народна партия „Свобода и достойнство“, Български земеделски народен съюз.
 
Членове на Граждански съвет в София област:
  1. Димчо Маринов – Община Самоков
  2. Никола Джугански – Община Самоков
  3. Светлана Атанасова – Община Самоков
  4. Димитрина Ананиева – Община Самоков
  5. Лидия Франк – Община Сливница
  6. Димитър Бонев – Община Ихтиман
  7. Лилия Айнаджийска – Община Ихтиман
  8. Яница Иванова – Община Ботевград
  9. Йони Спасова – Община Костенец
  10. Д-р Антон Койчев – София
  11. Методи Методиев – Община Своге
Шест стъпки за излизане от кризата
  1. и. То няма доверието на българите и на Европа.
    Кабинетът „Орешарски“ е неспособен да осъществява основните си функции по събиране на данъците и осигуряване на гражданския мир и сигурността. Той не може да подобри живота на българските граждани. 
  2. Приемане на спешни промени в Изборния кодекс, предложени от Реформаторския блок и съобразени с международните препоръки. 
  3. Разпускане на 42 НС и насрочване на нови избори
    Днешният парламент връща България назад. Доказа го с погазването на законите и правата на гражданите, с нарушаването на Конституцията и на Договора за присъединяване към ЕС. Да се търси възможност за нов кабинет в рамките на 42 НС е само би задълбочило кризата. Партиите и протестиращите да постигнат съгласие за дата за провеждане на парламентарни избори най-късно заедно с изборите за ЕП и назначаване на служебен кабинет. 
  4. Провеждане на нови избори. Постигане на съгласие в 43 НС за програма за спешни мерки за излизане от кризата. 
  5. Съставяне на реформаторско правителство с ограничен мандат. 
    Задача на правителството и мнозинството в следващия парламент е приемане на спешни и краткосрочни решения за подобряване на живота на българските граждани и оптимизиране на дейността на държавните институции чрез:
    А. Прилагане на икономическите мерки, предложени от Реформаторския блок, които ще доведат до ограничаване на корупцията, особено в обществените поръчки и енергетиката. Ще насърчат кредита и установят справедливи отношения между банките и кредитополучателите. Ще подобрят бизнес климата, ограничат монополите и създадат условия за съживяване на малкия бизнес, нови работни места и повишаване на доходите.
    Б. Осъществяване на промени в администрацията, които ще спрат незабавно партийните назначения, ще гарантира независими държавни регулатори и институции, които да работят в интерес не на партиите, а на гражданите – за нашето здраве, образование и социална защита. 
    В. Радикална реформа в съдебната система, МВР и прокуратурата, която ще даде възможност за начало на операция „Чисти ръце“. 
    Г. Приемане на изцяло ново изборно законодателство, съобразно предложенията на Реформаторския блок, неправителствения сектор и международните препоръки, което да гарантира честни избори и край на купуването на гласове.
    Д. Приемане на нови медийни регулации, които да осигурят действителна независимост и прозрачна собственост на медиите, да предотвратят монопола и да създадат честна среда за обществен дебат. 
  6. Обществен дебат за промени в Конституцията и националните приоритети на България, който да положи основите на Третата българска република и да завърши с решение за свикване на Велико Народно Събрание.
Регионален съвет
  Регионалният съвет на Реформаторския блок е съставен от Политически и Граждански съвет. В София област всяка от партиите има по двама представители в Политическия съвет и единадесет човека Граждански съвет.
 
Граждански съвет
  Идеята за създаването на Граждански съвет се „роди“ в многобройните разговори със студентски преподаватели и обществени личности. Това е първата стъпка към реформаторско общество. Доверието към политиците става все по-малко, затова партиите от Реформаторския блок поканиха гражданите да се включат с експертни мнение.  
  Хората в Гражданските съвети имат равни права с предствителите на политическите партии. Техният глас е равен на този на представителите на партиите, имат право да налагат вето и дават предложения.
  Хората от Гражданския съвет са връзката с обществото в отделните региони. Те познават местните проблеми и ще ги поставят пред Областния съвет.

Представяне на Гражданския съвет на София област
Димчо Маринов
   Димчо Маринов е от Самоков. Той е бивш състезател по футбол. Има изиграни над 400 мача с фланелката на ПФК „Рилски спортист“ в различните нива на българския футбол. Цели 10 години (2000 -2010 год.) носи капитанската лента, а след приключването на спортната си кариера е избран за председател на УС на клуба. Намира време да завърши и висше образование в НСА „Васил Левски“ специалност „Треньор по футбол“.
   В момента Димчо прави онова, което е искал винаги - тренира деца. Той има собствена школа, в която за по-малко от 2 години тренират над 80 деца.
 
Д-р Антон Койчев
   Д-р Койчев е хирург с богат опит в лечебната и оперативната дейност. Завършва висшето си образование като магистър-лекар през 1991 год.. В момента д-р Койчев е един от най-добрите хурурзи в ИМБАЛ „Александровка“ ЕАД, където провежда и науяна дейност. Преподавател е в Медицинска академия и е поканен за външен експерт от Столична община в Постоянна общинска комисия по здравеопазване и социална политика.
 
Светлана Атанасова
   Светлана Атанасова е от Самоков. Тя е магистър по „Туризъм“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Специализирала е в Германия „Стопанско управление“. От 1997 година Светлана Атанасова е Изпълнителен директор и Председател на съвета на директорите на холдингова структура от 7 търговски дружества в сферата на транспорта и туризма. Председател е на Управителния съвет на Българската асоциация на туристическите агенции в България, член е на Българо-руската търговско-промишлена палата. Председател е на „Клуб по спортна аеробна гимнастика Самоков“ и Сдружение „Съвет по туризъм“.
 
Димитрина Ананиева
   Димитрина Ананиева е родена в Самоков, но в момента живее в София. Тя е магистът филолог по немски език. В вече 20 години работи в една от водещите световни компании производител на търкалящи лагери и реномиран доставчик на автомобилната индустрия – Шефлер.
 
Никола Джугански
   Никола Джугански е роден в София, но вече 30 години е жител на Самоков. Завършва семестриално право. 11 години е международен съдия по футбол, а от 2012 година е председател на Съдийската комисия към Български футболен съюз.
 
Димитър Бонев
   Димитър Бонев е от Ихтиман. Магистър по икономика, но от 1988 доо 1995 година е бил учител в местни училища, след което е избран за кмет на Община Ихтиман (два мандата), в момента е председател на Общинския съвет (от квотата на ....). Димитър Бонев е председател на ФК „Локомотив - 2006“ с. Вакарел и СК Културизъм „Прометей - 99“. Подпомага активно дейността на оркестър „Веселие“, тъй като самият той се определя като музикант.
Лилия Айнаджийска
   Лилия Айнаджийска е родена в Ихтиман. Работила е дълги години като журналист в местни и национални медии. В момента се занимава с координирането на европейски проекти на територията на Община Ихтиман.
 
Йони Спасова
   Йони Спасова е от Костенец. Завършва специалност „Финанси” през 1995 год. в УНСС-гр.София и специалност „ Право” през 2000 год. в същия университет. През 1998 год. започва кариерата си в областта на авиацията, в „Авиокомпания Балкан” АД. Следващите 9 години продължава развитието си в областта на чартърните превози, като работи и в областта на товарните превози. Участва активно в създаването на „Брайт Авиейшън Сървисис” ООД.  В продължение на 2 години работи като стейшън мениджър база Бахрейн на „Ер София”, където авиокомпанията оперира за DHL. Преди да се присъедини към екипа на „Амфора Капитал” АД, поема ръководството на отдел „Пътнически Чартърни Превози” в „България Еър” ЕАД, като успешно превежда чартърната дейност през приватизационния процес на авиокомпанията. В момента Йони Спасова работи в Софийска опера и балет.
 
Методи Младенов
   Методи Младенов е от села Гара Бов, общ. Своге. Има докторска степен „Еколог“ от Химико-технологияен и металургичен университет. В продължение на 4 години работи като химик при провеждане на експерименти, подготовка на проекти и изпълнението им в БАН, Институт по обща и неорганична химия, София. В момента е асистент в ХТМУ.
 
   Яница Иванов
   Яница Иванова е от Ботевград. Има висше образование специалност „Социална педагогика“. В момента се занимава с частен бизнес. През 2013 година е избрана за организатор на земляците от Пиринска Македония, които живеят на територията на Община Ботевград.
 
Лидия Франк
   Лидия Франк е родена в Силистра. От дълги години живее и работи в Сливница. Лидия Франк е магистър филолог по български език. Работила е като преподавател по Български език и литература, а от 2005 година е директор на Професионалната гимназия по транспорт „Н.Й.Вапцаров” –  гр.Сливница.

Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Февруари, 21:13

    Махнете я тая етрополска цигнка!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Февруари, 14:13

    Palna kykovica.....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Февруари, 18:58

    ako pitate men ne zaslujava da e tam...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 00:04

    кои си пък ти за да те питаме

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 4 Март, 19:29

    Йонка Спасова беше уволнена от България Ер за несправяне с работата. Интересна автобиографийка си е спретнала... ха-ха ха

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Длелдй 2 Април, 18:50

    Махайте я тая шаранка

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Елена 2 Април, 18:58

    Ще имат да лапат шаранчетата

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Лдкфндб 2 Април, 18:59

    Колко легла окраде от старческия дом

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete