Петък, 26 Април 2024, 02:05

Започна културният обмен между пенсионерите в общината

22 Август 2014, 16:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1384 0


В изпълнение на решение на Общински съвет на пенсионерите в община Ботевград започна поредица от срещи между отделните пенсионерски клубове с опознавателна цел и обмяна на опит. Първата от тях бе проведена на 14 август на ловната база на с. Врачеш с любезното домакинство на Пенсионерски клуб „Мургаш”, съобщи за balkanec.bg Цано Георгиев, председател на общинската организация.
 
На срещата присъстваха 70 човека, сред които и кметът на селото инж. Сашо Денкин. Присъстваха ръководствата на всички 13 клуба. Поздрав към всички тях отправи домакинът на пенсионерската среща - председателят на ПК”Мургаш” Христина Петкова. Тя даде думата на общинския  лидер, който ръководи структурата от 12 години, за поздравително слово. Той благодари на всички за активната си работа. На събитието бяха обсъдени важни социални и злободневни въпроси, касаещи хората от третата възраст. Инициативата ще продължи до края на 2014-та година, каза още Цано Георгиев.

Общинската организация на пенсионерите в общината е създадена през 2002г в местността Бистрица (поп Нако) над Трудовец. 1 900 е числеността на общинската организация, като най-много е наброявала през 2010 г - с 2 100 членска маса. По думите на Георгиев тя е най-многобройната в Софийска област, а може би и в страната. Оживени контакти Общински съвет на пенсионерите в общината поддържат с градовете Асеновград, Велинград, Кюстендил и Перник. Последната по-значима среща е проведена с организацията в Свиленград през 2013г.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete