Петък, 26 Април 2024, 03:38

Застреляният Семко и Тихомир Нинов - Барези, двамата бяха №1 в обществените поръчки на Ботевград

20 Август 2014, 14:01
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 9757 21


Сестрата на убития ботевградски бизнесмен Семко Семков, Светла, е съпруга на известния в региона бизнесмен Тихомир Нинов - Барези.  Двамата бяха номер 1 по печелене на обществени поръчки в Ботевград в сферата на строителството. Както писахме, той бе убит пред дома му снощи около 24ч. Застреляният Семков се занимаваше с дърводобив, транспорт и строителство, сочи справка в Търговския регистър. Той участва в 14 фирми, повечето регистрирани в Ботевград. Освен това е и в управата на три сдружения, свързани с автомобили и офроуд, както и в управата на футболен клуб "Балкан"- Ботевград.

Държи на концесия ловното стопанство и гората на село Литаково. Напоследък се занимаваше и с фермерство - кметът му дал голямо пасище, на което гледаше крави за биоживотновъдство.

Основен обаче бе бизнесът с дърводобива, който въртеше с Барези. Двамата развиваха доста широкомащабна дейност в Балкана и имаха голямо влияние в Ботевград и региона. В последните години почти всички проекти в Ботевград ставаха с тяхно участие, а общинските поръчки за строеж се печелеха главно от фирми, близки на двамата.
Те бяха приближени до кмета на Ботевград Георги Георгиев, чийто син Даниел Георгиев напусна скандално групата на ГЕРБ, и се ползват с протекцията му. Най-вероятно познанството на Семков с легендата Христо Стоичков е станало именно покрай Тихомир Нинов, който отдавна се има с именития футболист.

В разследване на в. "Сега" от 4 юни 2012 г. под заглавие "Как се печелят обществени поръчки в Ботевград" е публикувана следната информация, касаеща Семко Семков и Тихомир Нинов - Барези:

"Подобно на сделките с общински имоти и тази сфера от живота на града се доминира от определени имена. В един от най-кешовите сектори - този на строителството, палмата на договорите държат трима души - Семко Семков, Тихомир Нинов и в по-стари времена - Красимир Христов. Те печелят огромна част от поръчките за строителство, като в повечето от конкурсите нямат никаква конкуренция. Свързани с тях фирми и лица са и в списъка на купувалите имоти от общината, продадени впоследствие на кметското семейство.

11 обществени поръчки на община Ботевград е спечелила от 2007г. насам фирма "Европа-7", съсобственост на Семко Семков и Тихомир Нинов, с основен предмет на дейност дърводобив и търговия с обли и фасонирани дървени материали. Всичките контракти са в областта на строителството, а общата им стойност възлиза на 5 млн. лв. ("Европа-7" има спечелени поръчки и в рамките на обединение "Инфрастрой БГ", в което участва управляваната от Васил Златев "Обществено строителство-Агробилд"). С 14 контракта за 5,8 млн. лв., 10 от които в строителството, е и фирма "Барези 1", еднолична собственост на Тихомир Нинов.

При тези поръчки изпъкват серия от закономерности. Обявленията за огромна част от тях не съдържат минималните технически и икономически изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, нито посочени критерии за оценка на офертите (при показател икономически най-изгодна оферта, където се отчитат и други критерии извън цената)."

Източник: Агенция Блиц

Ключови думи: Семко Семков

Подобни новини

Коментари (21)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Август, 14:07

    opravete rodninskata im vruzka, i sprete da pishete gluposti, Balkaneccc!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Август, 14:10

    Kak moje da pishete takiva gluposti nito e zet na barezi nito valq ima brat....ujas prou4ete si informaciqta purvo puk togava pishete!!! :!:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Август, 14:11

    В статията по чуден начин изплува и името на Васил Златев...

    Това е дедо Васил Злакьов Свинарски от Правец, наречен Клюна, баща на Вальо Златев - Клюн Маленький, тоже известни мафиоти и престъпници!

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 20 Август, 14:13

    Зет е на Барези, #2. А ти си обърши сополете и иди да учиш български, щото ние цигански не четем!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Август, 14:21

    Ujas smeshni ste poneje vie "щото" ste tolkova gramotni vijdam kak pishete. Prosto iztriite tezi gluposti kak ne vi e sram da pishete takiva izmishliotini....... :!: :!: :!: :!: :!: :!:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Б 20 Август, 14:31

    За точност- сестрата на Семко -Светла е съпруга на Тихомир Нинов.Моля сайта да се коригира

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Август, 14:44

    Кой построи последните големи обекти в Ботевград - ротонда и зала. Това бяха огромни инвестиции. Мисля, че не е фирма на Семко.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Август, 16:19

    няма какво да се коригира,много правилно е написано

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Август, 16:59

    Авторът на статията не е балканец-вижте източника

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete