Вторник, 30 Април 2024, 21:08

Гръцки дракон измести шарана

3 Декември 2013, 09:22
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 2940 3


Морски дракон от гръцко е последният хит в дните преди Никулден на рибната борса във Варна. Народът сега масово опитва от екзотичния внос, който върви по 7-8 лева килото, пише "Стандарт". Морският дракон се пържи, а гръцката лястовица, която е деликатес, върви по 22 лв./кг и се задушава, обясняват търговците. Те предлагат и звездоброец - по 6-7 лв. на кг, който се яде след добро почистване на вредните шипове.Ако поскъпне шаранът, ще празнуваме с рибата на народа - цацата, заканват се хората край морето. Ако трябваше да вдигаме цената, щяхме да го направим преди 15 дни, за да свикнат клиентите, успокояват търговците зад препълнените с жива стока сергии. Дни преди празника шаранът е заковал на 6 лева за килограм, но от язовир от Ямбол правят дъмпинг с лев.

Навръх Никулден цената ще падне навсякъде на 5 - 5.50 лева, прогнозират на борсата. Щандовете са пълни и с толстолоб, който се търгува по 3.50 лв./кг и глави по 3 лева на бройка за чорба. Конкуренция на традиционната риба за празника си остава във Варна пресният морски улов - кефал по 6 лв./кг, сафрид - 5-6 лева, гръцки лаврак и ципура по 13 лева, паламуд от Бургас - по 12 лева, илария -4 лв./кг. Тук-там се намира и прясна цаца в букет с барбуна - само по 2 лева за кило.

Скъпите риби са норвежка сьомга, която се продава по 27 лв./кг и, разбира се, царицата - калканът. Замразен в момента струва 27 лева на кг, а пресен - 30 лв./кг. Именяк на Димитровден направил удар, като купил 7 кила от деликатеса и броил близо 300 лева. Търговците се надяват да пласират най-скъпата стока за Никулден на банкери или варненски бизнесмени.

Хайки за продажба на нелегален шаран и незаконен риболов ще правят инспекторите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури около Никулден. Засилените проверки вече започнаха и ще продължат до 6 декември.

Източник: Агенция БЛИЦ

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Български дракон 3 Декември, 22:10

    Този гръцки колега прави ли свирки, като е на тази цена? Щото крайпътните драконки правят и за по-малко... :uups:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Декември, 17:56

    :wink: :uups: :wink: :!: :o: :!: :cry: :shock: :evil: :shock: :conf: :) :conf: :conf: :o: :conf: :?:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Декември, 17:57

    :cry: :conf: :P :conf: 8) :( :shock: :roll: :twisted: :) :lol: :evil: :evil: :twisted: :evil: :x 8) :twisted: :lol: :conf: :cry: :idea: :?: :cry: :?: :cry: :conf: :( 8) :) :lol: :lol: :!: :idea: 8) :arrow: :o: :cry: :lol: :twisted: :?: :evil: :?: :?: :evil: :evil: :?: :?: :roll: :o: :shock: :wink: :P :?: 8) :idea: :x :twisted: :roll: :roll:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (193)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete